Ratakatu 3

 • Kategoria:

  Rakennushistoriaselvitys
 • perustiedot:

  Vuosina 1888–1900 rakennettu edustava uusrenessanssityylinen asuintalo muodostuu kolmesta osasta: kulmarakennuksesta, piharakennuksesta ja Ratakadun siivestä.
 • Sijainti:

  Helsinki
 • Lisätiedot:

  Rakennus tullaan mahdollisesti palauttamaan asunnoiksi tai sille etsitään muu uusi käyttötarkoitus.

Ratakatu 3 edustaa syntyajankohtansa uutta rakennustyyppiä, kaupunkikivitaloa, ja se kuuluu Helsingin keskustan kaupunginosien yhtenäiseen 1870–1910 rakentuneeseen, maassamme ainutlaatuiseen kaupunkikivitalojen alueeseen.

Selvityksen kohteena on Helsingin Punavuoressa, Ratakadun ja Yrjönkadun kulmassa sijaitseva kiinteistö Ratakatu 3. Vuosina 1888–1900 rakennettu edustava uusrenessanssityylinen asuintalo muodostuu kolmesta osasta: kulmarakennuksesta, piharakennuksesta ja Ratakadun siivestä.

Viime vuosikymmenet eri ministeriöitä palvellut rakennus on tarkoitus myydä ja sen käyttötarkoitus muuttaa jälleen asunnoiksi.

Erityispiirteet

Ratakatu 3:n kiinteistö muodostuu kolmesta erillisestä rakennuksesta, joilla on eri kiinteistönumero. Vuodesta 1976 alkaen, kun kaikki kiinteistöt ovat olleet saman omistajan hallussa, niitä on kehitetty yhtenä kiinteistönä. Koska suunnittelijat olivat alkujaan samat ja rakennukset rakennettiin peräkkäisinä vuosina, ne muodostavat arkkitehtonisesti ja kaupunkitilallisesti harmonisen kokonaisuuden.

Muita projekteja
PALAA TAKAISIN REFERENSSEIHIN