Projektit > Rakennushistoriaselvitykset > Lauttasaaren ala-aste

Lauttasaaren ala-aste

 • Kategoria:

  Rakennushistoriaselvitys
 • Tilaaja:

  Helsingin kaupungin tilakeskus
 • perustiedot:

  Arkkitehti Johan Sigfrid Sirénin piirtämän, vuonna 1954 valmistuneen Lauttasaaren ala-asteen suppea rakennushistoriaselvitys perusparannushankkeen suunnittelun tueksi.
 • Sijainti:

  Helsinki
 • Suoritusajankohta:

  2016

Arkkitehti Johan Sigfrid Sirénin piirtämä, vuonna 1954 valmistunut Lauttasaaren ala-aste sijaitsee Lauttasaaren keskiosassa, osoitteessa Myllykalliontie 3. Kokonaisuuden muodostavat itse koulurakennus ja vuonna 1955 valmistunut siipirakennus. Koulu toimii edelleen kouluna. Alunperin neuvolana ja kirjastona toimineessa siipirakennuksessa on toiminut vuodesta 1995 alkaen taiteen perusopetusta antava Lauttasaaren musiikkiopisto. Koulutontti on suhteellisen iso, ja vuonna 2015 muodostettiin uusi tontti liittämällä kiinteistö viereisiin kiinteistöihin.

Lauttasaaren ala-aste edustaa huolellisesti suunniteltua 1950-luvun arkkitehtuuria. Siinä on käytetty ajankohdalle tyypillisiä materiaaleja, kuten tiiltä, betonia, lasia, metallia ja puuta. Myös tilajärjestely, jossa luokkahuoneet ovat omassa siiveessä, on ajankohdalleen luonteenomainen. Koulua ja siipirakennusta ei ole suojeltu asemakaavassa.

Rakennushistoriallinen selvitys palveli perusparannushankkeen hanke- ja rakennussuunnittelua. Rakennushistoriallisessa selvityksessä tarkasteltiin koulun sisä- ja ulkotilojen säilyneisyyttä. Selvitys painottui nykytilainventointiin. Suppea kirjallisuustutkimus kohdistui kohteen suunnittelijaan ja koulun historiaan.

Muita projekteja
PALAA TAKAISIN REFERENSSEIHIN