Projektit > Rakennushistoriaselvitykset > Drumsö lågstadieskola

Drumsö lågstadieskola

 • Kategoria:

  Rakennushistoriaselvitys
 • Tilaaja:

  Helsingin kaupungin tilakeskus
 • perustiedot:

  1930-, 1940- ja 1980-luvuilla rakennetun koulun rakennushistoriallisten piirteiden tarkastelu suhteessa Lauttasaaren rakentumiseen ja kouluarkkitehtuurin kehitykseen. Selvitys palveli koulun peruskorjauksen suunnittelua ja suojelutarpeen arviointia.
 • Sijainti:

  Helsinki
Tämä on vaihtoehtoinen teksti

Drumsö lågstadieskolan vanhin osa oli ensimmäinen kivirakennus, joka rakennettiin Birger Brunilan 1914 ja 1934 laatiman yleissuunnitelman mukaan Lauttasaaren pääakselin eli Tallbergin puistotien varteen sen länsipäähän. Rakennuskokonaisuus on rakennettu kolmessa vaiheessa. Vuonna 1930 valmistui arkkitehtien Kitty ja Lauri Hansténin suunnittelema klassistinen osa; vuonna 1949 arkkitehti Hilding Ekelundin suunnittelema kaksikerroksinen pihasiipi; ja vuonna 1987 arkkitehti Reino Huhtiniemen suunnittelema matala lisäsiipi kadun varteen.

Peltojen keskelle noussut rakennus jäi vähitellen kerrostalojen ympäröimäksi. Maalaismaisema muuttui tiiviisti rakennetuksi asuinalueeksi. On arvokasta, että rakennus on pysynyt alkuperäisessä käyttötarkoituksessaan, ja että tilat soveltuvat yhä nykykoulunkäyntiin. Drumsö lågstadieskola on kaupunkikuvallisesti ja historiallisesti merkittävää rakennus Lauttasaaressa.

Suppeassa rakennushistoriaselvityksessä tutkittiin rakennuksen historiaa ja rakentamista ja tehtiin inventointikatselmus, jossa tarkasteltiin tilojen muutoksia ja säilyneisyyttä. Rakennusta peilattiin Lauttasaaren rakentumiseen ja kouluarkkitehtuurin kehitykseen. Helsingin kiinteistöviraston tilakeskus suunnittelee rakennuksen peruskorjausta ja Lauttasaaren koulujen tilannetta selvitetään, samalla Drumsö lågstadieskolan suojelutarpeet arvioidaan.

Muita projekteja
PALAA TAKAISIN REFERENSSEIHIN